Categorieën

  • Wat nou angsthaas, kom maar op!

    Posted | 0 comments

    Nog nooit kreeg ik naar aanleiding van een artikel in het FD zoveel reacties, sms’sjes, whatsapp berichten, opmerkingen bij de ontbijtclub en twitterberichten. Het FD opende vanochtend met een groot artikel met als titel “Accountants is angsthaas geworden”. Een titel die natuurlijk doet spreken en veel losmaakt. Ik moet zeggen de maat is vol, ik ben er klaar mee en wordt er heeel moe van... Voor de zoveelste keer trekt het FD voor het gemak alle accountant over één lijn. De accountant is een angsthaas? Hou op!, de controlerend accountant misschien maar de MKB Accountant, de sparringpartner voor de MKB ondernemer zeker niet! Dus kom maar op, wij dagen u uit!

    Lees het hele artikel
  • Ongevraagde salarisverhoging DGA 2015 en nu?

    Posted | 0 comments
    DGADGA

    Eén van de opvallendste plannen in het belastingplan 2015 betreft het salaris van de DGA. Het kabinet heeft  besloten dat de DGA zijn salaris moet verhogen. Los van het feit dat het vreemd is dat de overheid kan bepalen wat het salaris van de DGA moet zijn, is het ook alleen bedoeld om de belastingopbrengsten te verhogen. Hoe moet de DGA hier mee omgaan?

    Lees het hele artikel
  • Bent u nog wel controleplichtig? Kans op besparing!

    Posted | 0 comments
    COntroleCOntrole

    Op dit moment ligt in de eerste en tweede kamer het voorstel ter tafel om de grenzen voor de wettelijke controle van de jaarrekening te verruimen. Als deze voortellen worden aangenomen (en iedereen gaat er vanuit dat dit gebeurt) dan is een onderneming voortaan pas controleplichtig als wordt voldaan aan de nieuwe normen. Deze normen zijn veel ruimer.

    Lees het hele artikel
  • Arbeidsrecht verandert door de WWZ

    Posted | 0 comments
    naamloosnaamloos

    Onlangs is de Wet Werken en Zekerheid (met ruime meerderheid) aangenomen door de Eerste Kamer! Zoals verwacht gaan de wijzigingen later in dan gepland, namelijk pas per 2015 in plaats van 1 juli 2014. Een feit is echter dat het arbeidsrecht drastisch gaat veranderen. De belangrijkste wijzigingen zetten wij hieronder voor u neer. Deze blog is tot stand gekomen op basis van de input van Floortje Samson en Renate Kerkhof van Anders Arbeidsrecht in Veenendaal. 

    Lees het hele artikel

Categorieën



 Contact

DE MEERN
Zandweg 116 d
3454 JZ de Meern
030-666 46 90
info@mkbbelastingadviseurs.nl

 Keertje koffie drinken?
Keertje koffie drinken?