• Btw uit andere EU-landen terugvragen voor 1 oktober 2023

  Hebt u in 2022 btw betaald in een ander EU-land? En hebt u in dat land geen btw-aangifte gedaan?
  Lees meer..
 • Belastingplan 2024 - op rijksoverheid.nl staan de voorgestelde veranderingen

  Het demissionaire kabinet heeft op Prinsjesdag 19 september 2023 de begroting voor 2024 aan de Tweede Kamer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden. U vindt de voorgestelde veranderingen voor onder andere belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.
  Lees meer..
 • Aanmaningen na intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel

  Hebt u in juli 2023 een brief gekregen waarin wij lieten weten dat wij uw betalingsregeling voor het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis gingen intrekken? En hebt u - ondanks een eventuele actie - nog steeds een betalingsachterstand? Dan kunt u vanaf eind september 2023 aanmaningen verwachten voor alle belastingaanslagen waarvoor u bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen.
  Lees meer..
 • Belastingplicht bzm: bepaalde uitzonderingen vervallen vanaf 1 oktober 2023

  Hebt u een vrachtauto(combinatie) met een toegestane maximum massa van 12.000 kilo of meer, en betaalt u nog geen belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Mogelijk moet u vanaf 1 oktober 2023 wél bzm betalen en aangifte bzm doen.
  Lees meer..
 • Tot 1 april 2024 gaan wij soepel om met voorwaarde saneringsakkoord

  Bent u ondernemer en lukt het u niet uw belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kunt u misschien een saneringsakkoord sluiten. Dat wil zeggen dat u met al uw schuldeisers afspreekt dat u maar een deel van uw schulden betaalt. Vanwege de coronacrisis gingen wij soepeler om met 1 van onze voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord. Dat blijven wij doen tot 1 april 2024.
  Lees meer..