• Levering van colloïdaal edelmetaalwater valt onder btw-tarief van 21%

  Colloïdaal edelmetaalwater is geen drinkwaar of drinkwater voor menselijke consumptie. Daarom valt de levering van colloïdaal edelmetaalwater onder het btw-tarief van 21%.
  Lees meer..
 • 21% btw voor de levering van giclees aan de bezoekers van een museum

  Levert een museumwinkel aan een museumbezoeker een giclee of ‘canvas’ van een schilderij dat op dat moment in het museum wordt tentoongesteld? Dan is die levering geen prestatie die nauw samenhangt met het verlenen van toegang tot het museum. De levering is daarom belast met 21% btw.
  Lees meer..
 • Mijn Belastingdienst vernieuwd

  Vanaf 22 januari 2019 ziet het portaal ‘Mijn Belastingdienst’ er anders uit. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.
  Lees meer..
 • Btw-tarief 9% geldt ook voor correctie voorbelasting eten en drinken personeel

  Geeft u uw personeel gratis eten en drinken, of tegen een lage vergoeding? En moet u uw btw-aangifte corrigeren omdat u boven de € 227 kostenvoordeel per werknemer per jaar uitkomt? Dan geldt bij de correctie van uw btw-aangifte ook een percentage van 9%.
  Lees meer..
 • Btw-tarief van 21% voor de levering van tussentreden op een trap

  Met tussentreden is traplopen minder inspannend voor mindervaliden. Tussentreden geven echter geen ondersteuning voor hand, arm of oksel. Daarom valt de levering van tussentreden onder het btw-tarief van 21%.
  Lees meer..