Categorieën

  • Wat nou angsthaas, kom maar op!

    Posted | 0 comments

    Nog nooit kreeg ik naar aanleiding van een artikel in het FD zoveel reacties, sms’sjes, whatsapp berichten, opmerkingen bij de ontbijtclub en twitterberichten. Het FD opende vanochtend met een groot artikel met als titel “Accountants is angsthaas geworden”. Een titel die natuurlijk doet spreken en veel losmaakt. Ik moet zeggen de maat is vol, ik ben er klaar mee en wordt er heeel moe van... Voor de zoveelste keer trekt het FD voor het gemak alle accountant over één lijn. De accountant is een angsthaas? Hou op!, de controlerend accountant misschien maar de MKB Accountant, de sparringpartner voor de MKB ondernemer zeker niet! Dus kom maar op, wij dagen u uit!

    Lees het hele artikel
  • Bent u nog wel controleplichtig? Kans op besparing!

    Posted | 0 comments
    COntroleCOntrole

    Op dit moment ligt in de eerste en tweede kamer het voorstel ter tafel om de grenzen voor de wettelijke controle van de jaarrekening te verruimen. Als deze voortellen worden aangenomen (en iedereen gaat er vanuit dat dit gebeurt) dan is een onderneming voortaan pas controleplichtig als wordt voldaan aan de nieuwe normen. Deze normen zijn veel ruimer.

    Lees het hele artikel
  • Klanten willen aandacht, geen advieskantoor

    Posted | 0 comments
    logo_bij_maillogo_bij_mail

    Wie de laatste maanden het nieuws in de accountantsbladen en de tweets op twitter van een aantal prominenten heeft gevolgd zal het herkennen. Het meest gebruikte woord in de accountancy 2013 lijkt advies te zijn. De algemene stelling lijkt te zijn dat we onze kantoren moeten ombouwen naar advieskantoren. Ook in de jaarlijkse ING monitoring komt dit naar voren. Maak een productiestraat van de processen en ga het verdienen op het advies.

    Lees het hele artikel
  • Afschaffen Stamrecht BV is beetje dom

    Posted | 0 comments
    ongeschiktongeschikt

    Het is al langer bekend dat het kabinet niet beschikt over leden die in staat zijn om heldere en goede plannen te maken. De afgelopen jaren is er maar weinig gedaan om de crisis te lijf te gaan. We hopen maar dat het een keer beter zal gaan is de algemene gedachte.... Richting prinsjesdag komen de plannen voor het komende jaar ook meer en meer aan het daglicht. Eén van de plannen is het afschaffen van de mogelijkheid om een Stamrecht BV te openen. Dit is een bijzonder vreemd plan in tijden van economische crisis. Ik zal uitleggen waarom.

    Lees het hele artikel

Categorieën



 Contact

DE MEERN
Zandweg 116 d
3454 JZ de Meern
030-666 46 90
info@mkbbelastingadviseurs.nl

 Keertje koffie drinken?
Keertje koffie drinken?